( مطب اول ) 05138432060

( مطب دوم ) 05138443160
مدت زمان مطالعه ۶ دقیقه
دکتر یگانه موسوی زاده » دندانپزشکی زیبایی » همه چیز درباره ارتودنسی لینگوال

همه چیز درباره ارتودنسی لینگوال

برای امتیاز به این نوشته کلیک کنید!
[کل: 0 میانگین: 0]

ارتودنسی یکی از مؤثرترین روش های درمانی است که متخصصین ارتودنسی برای رفع ناهنجاری های دندان ها و فک از آن استفاده می نمایند. معمولا این روش درمانی به اشکال مختلفی انجام می شود و به بهبود وضعیت بیمار در تمامی سنین کمک می کند. یکی از روش های معمول در ارتودنسی، ارتودنسی لینگوال می باشد. ارتودنسی لینگوال که معمولا با نام های ارتودنسی زبانی، ارتودنسی نامرئی و پشت دندانی شهرت دارد، همانند ارتودنسی ثابت، وظیفه ردیف کردن دندان ها، صاف کردن آن ها، رفع اشکالات دندانی و فاصله زیاد بین دندان ها را بر عهده دارد. از آن جایی که دوره های ارتودنسی طولانی است، ایده مخفی نمودن بریس ها و براکت های ارتودنسی، فوق العاده می باشد.

در این مقاله در نظر داریم به بررسی ارتودنسی لینگوال، مزایا و معایب آن بپردازیم. با ما همراه باشید.

نگاهی به ارتودنسی لینگوال

در حقیقت ارتودنسی لینگوال چیزی نزدیک به 30 سال پیش معرفی شد. ابتدای امر تصور می کردند که با آمدن این روش، در علم ارتودنسی تحولی عظیم به وجود می آید که جایگزین تمامی روش ها خواهد بود. اما ارتودنسی لینگوال نیز همانند سایر روش ها، با مزایا و معایبی همراه بود که این روش را در برآورده ساختن انتظارات با دشواری روبرو ساخت.

ارتودنسی لینگوال که معمولا با نام ارتودنسی پشت دندانی یا ارتودنسی نامرئی شناخته می شود؛ همانند سایر ارتودنسی ها شامل سیم ها، الاستیک و براکت ها می باشد. هم چنین این نوع ارتودنسی از نظر سخت افزاری و استحکام شباهت زیادی به ارتودنسی معمولی دارد. با این تفاوت که ارتودنسی لینگوال به سمت زبان و در قسمت داخلی دندان ها قرار می گیرد. این ویژگی موجب شده تا هر کسی متوجه ارتودنسی شما نشود و پس از مدتی دندان های شما زیبا، یکدست و مرتب خواهند شد.

ارتودنسی لینگوال

در حقیقت ارتودنسی لینگوال کاملا مشابه با انواع بریس های سنتی می باشد. به این صورت که سیم ها و براکت ها بر روی دندان ها نصب می شوند تا کجی و ناهنجاری های دندان ها را برطرف سازند. با این وجود این  نوع ارتودنسی با نوع معمولی آن تفاوت هایی دارد. مهم ترین تفاوت آن ها در نامرئی بودن ارتودنسی لینگوال است. این نوع ارتودنسی به جای قرار گرفتن در جلوی دندان ها رو به زبان و پشت دندان ها قرار داده می شوند. باید خاطر نشان ساخت که ارتودنسی لینگوال از محبوبیت زیادی میان کودکان و بزرگسالان برخوردار است.

چگونگی نصب ارتودنسی پشت دندانی

براکت های مخصوص ارتودنسی لینگوال به صورت کاملا سفارشی، با استفاده از ایمپرشن دندان ها و متناسب با دهان بیمار طراحی می شوند و باید به گونه ای بر روی دندان ها نصب شوند تا بی نظمی آن ها را برطرف کنند. هم چنین سیم های متصل به براکت ها نیز به صورت سفارشی ساخته شده تا بهترین خدمات را ارائه دهند. در حقیقت باید هنگام نصب بریس های زبانی تناسب کامل رعایت شود؛ چرا که قرار گرفتن سیم ها و براکت ها با چالش همراه است. هم چنین از آن جایی که دسترسی به پشت دندان ها دشوار بوده و ارتودنتیست فضای کافی در اختیار ندارند؛ باید تمام براکت ها همزمان و توسط تری های سفارشی به صورت سیمان کاری بر روی دندان ها قرار بگیرند. اما بریس های سنتی با استفاده از براکت های استاندارد، کاملا جداگانه و هرکدام بر روی یک دندان قرار داده می شوند.

مزایای ارتودنسی لینگوال

از مهم ترین مزایای ارتودنسی لینگوال می توان به دقت بیشتر و توانایی احتیاط هنگام اصلاح دندان ها اشاره کرد. در حقیقت بریس های لینگوال پشت دندان ها پنهان می شوند و بدون این که دیده شوند تمام مزیت های بریس های فلزی را ارائه می دهند. مزیت مهم ارتودنسی لینگوال ثابت بودن آن است. به این صورت که این نوع ارتودنسی تا پایان دوره درمان پشت دندان ها قرار می گیرد و به هیچ وقت گم نمی شود.

از دیگر مزایای ارتودنسی لینگوال می توان به کارایی بالای آن ها اشاره کرد. به این معنا که این بریس ها با وجود نامرئی بودن در صورت چرخش دندان ها، تنظیم قد دندان ها، بی نظمی دندان ها همانند دیگر موارد کارآمد می باشند. از طرف دیگر هرگونه تغییر رنگ در اثر استفاده از بریس ها و عدم رعایت بهداشت، برخلاف بریس های فلزی متوجه داخل دندان ها خواهد بود. در نهایت از آن جایی که این نوع ارتودنسی به صورت کاملا سفارشی ساخته می شود، سطح راحتی بیشتری دارد.

معایب ارتودنسی لینگوال

مهم ترین عیب ارتودنسی لینگوال مربوط به ایجاد مشکل در گفتار می شود. چرا که قرار گرفتن بریس ها در پشت دندان ها، با احساس ناراحتی و درد همراه است. به طور مثال ممکن است احساس شل بودن زبان داشته باشید. زیرا زبان شما هنگام صحبت کردن به پشت دندان هایتان برخورد می کند.

از دیگر معایب ارتودنسی لینگوال جایگزینی دشوار آن است. به همین خاطر نصب این ارتودنسی به آسانی روش سنتی نیست. هم چنین ارتودنسی لینگوال نسبت به سایر ارتودنسی ها هزینه بالاتری دارد و از آن جایی که گذاشتن آن نیازمند تخصص است، در صورت شکستن، هزینه بیشتری برای جایگزین کردن آن نیاز است.

نحوه مراقبت از ارتودنسی پشت دندانی

در حقیقت مراقبت از پشت دندان ها دشوارتر از مراقبت از جلوی دندان ها می باشد. چرا که هم دسترسی به آن سخت تر بوده و هم باید مراقب باشید تا آسیبی متوجه براکت ها نشود. در ادامه به راه های مراقبت از ارتودنسی لینگوال خواهیم پرداخت:

  • روزانه بعد از هر وعده غذایی از نخ دندان و مسواک برای تمیز نمودن شکاف بین دندان ها استفاده کنید تا هیچ گونه مواد غذایی میان دندان ها باقی نماند.
  • بهتر است از مسواک های مخصوص ارتودنسی و نخ دندان استفاده نمایید. هرکدام از این مسواک ها با هدف خاص و به گونه ای طراحی شده اند که آسیبی به براکت ها وارد نشود.
  • به منظور بهداشت بهتر دهان و دندان و تقویت لثه ها از دهانشویه های حاوی فلوراید استفاده کنید.
  • از خوردن هر ماده غذایی سفتی که به دندان ها فشار می آورد، خودداری کنید.
  • برای شست و شوی دهان و دندان از دستگاه آبیاری استفاده نمایید.
  • کنار گذاشتن عادات غلط هم چون شکست چیزهای سخت و سفت با دندان، جویدن ناخن، دندان قروچه و …

فیشورسیلانت چیست و چه کاربردی دارد؟

برچسب ها:
مقالات مرتبط
کامپوزیت دندان در بارداری

کامپوزیت دندان در بارداری

ما در این نوشتار قصد داریم تا در مورد کامپوزیت دندان در بارداری، عواقب و مشکلاتی که می تواند به همراه داشته باشد اطلاعاتی را در اختیار شما قرار دهیم. دقت داشته باشید که زیبایی دندان ها امروزه دغدغه بسیای از افراد است از همین رو خیلی از خانم ها ممکن است در دوران...

هزینه کامپوزیت دندان در مشهد سال (1403)

هزینه کامپوزیت دندان در مشهد سال (1403)

در تعیین هزینه کامپوزیت دندان، ترکیبی از عوامل مختلف مانند منطقه جغرافیایی، دستمزد دندانپزشک، تخصص و مهارت، مارک کامپوزیت و... تاثیرگذار هستند. ولی تعیین هزینه دقیق کامپوزیت نیاز به بررسی حضوری توسط دندانپزشک دارد چون وضعیت دندان هر فرد با فرد دیگر متفاوت است پس همین...

طول عمر کامپوزیت دندان

طول عمر کامپوزیت دندان

طول عمر کامپوزیت‌ها تحت تأثیر عواملی مانند مراقبت، نوع استفاده، روش نصب کامپوزیت، میزان تجربه پزشک و ... بستگی دارد. مقاله حاضر به بررسی عوامل مؤثر بر طول عمر کامپوزیت‌ها، روش‌های بهبود ماندگاری و ارائه راهکارهای عملی برای استفاده بهینه از این ماده ترمیمی می‌پردازد....

پرسش و پاسخ تکمیلی

سوالات شما در اسرع وقت پاسخ داده شده و از طریق ایمیل اطلاع رسانی خواهد شد

۰ دیدگاه
یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

یک × 3 =

تماس با پزشک