مدت زمان مطالعه ۵ دقیقه
دکتر یگانه موسوی زاده » دندانپزشکی زیبایی » کامپوزیت دندان در بارداری

کامپوزیت دندان در بارداری

برای امتیاز به این نوشته کلیک کنید!
[کل: 0 میانگین: 0]

ما در این نوشتار قصد داریم تا در مورد کامپوزیت دندان در بارداری، عواقب و مشکلاتی که می تواند به همراه داشته باشد اطلاعاتی را در اختیار شما قرار دهیم. دقت داشته باشید که زیبایی دندان ها امروزه دغدغه بسیای از افراد است از همین رو خیلی از خانم ها ممکن است در دوران بارداری تصمیم به انجام این کار بگیرند ولی بهتر است از انجام آن در این برحه صرف نظر کنند چرا که در این دوران لثه ها به نسبت کمی حساس تر هستند علاوه بر آن استرس و اضطراب هم کمی بیشتر از مواقع دیگر است.پ

به چه دلیل کامپوزیت دندان در بارداری نباید انجام شود؟

به چه دلیل کامپوزیت دندان در بارداری نباید انجام شود؟

استفاده از کامپوزیت دندان در بارداری به طور کلی ایمن است، اما بهتر است انجام آن را به تعویق بیاندازید در ادامه بیشتر در مورد دلایل عدم انجام آن صحبت خواهیم کرد که عبارتند از:

  • در هفته‌های اول و دوم بارداری، زمانی که ارتباط جنین با مادر از طریق پلاسنتا برقرار می‌شود، بهتر است از انجام هرگونه روش درمانی دندانی خودداری کنید.
  • دقت داشته باشید که ممکن است نیاز باشد تا از آمالگام (پوشش دندانی سفیدکننده) استفاده نمایید که در برخی از مواقع انجام آن می تواند باعث ایجاد حساسیت در فرد شود.
  • برای انجام کامپوزیت دندان در مشهد پزشک عکس برداری از دندان را تجویز می کند، از همین رو با توجه به مضراتی که اشعه رادیوگرافی به همراه دارد بهتر است از انجام آن در این دوران صرف نظر کنید.
  • در دوران بارداری لثه ها کمی به نسبت حساس تر هستند از همین رو احتمال آسیب دیدگی لثه کمی به نسبت بیشتر است چرا که با توجه به شرایط مادر خون بیشتری هم در بدن مادر تولید می شود پس برای حفظ سلامت مادر و جنین بهتر است کامپوزیت دندان های خود را به بعد از زایمان موکول کنید.
  • رفتن به دندانپزشکی برای برخی از افراد می تواند باعث ایجاد استرس شود از همین رو چون داشتن هر گونه استرس یا اضطراب در دوران بارداری برای مادر و جنین خطرناک است بهتر است آن را انجام ندهید.

با توجه به تمامی موارد ذکر شده بهتر است تا در جلسه مشاوره با بهترین جراح دندانپزشک درمشهد در مورد شرایط خود صحبت نمایید.

مناسب ترین زمان انجام کامپوزت دندان در بارداری

همانطور که می دانید انجام کامپوزیت دندان در سه ماهه اول بارداری با توجه به شرایط حساسی که مادر دارد و از همه مهم تر تغذیه جنین از مادر بهتر است انجام داده نشود. مادران بارداری که قصد انجام کامپوزیت دندان را دارند بهتر است در سه ماهه دوم بارداری این کار را انجام دهند، چرا که به دلیل شد جنین احتما آسیب پذیری آن به نسبت کمتر خواهد بود.

شاید این سوال در ذهن شما ایجاد شود که آیا انجام کامپوزیت در سه ماهه دوم بارداری هم بلا مانع است ؟ که در جواب آن باید اشاره کنیم که برای جنین مشکلی را به همراه ندارد؛ ولی چون شکم مادر کمی بزرگ شده است دراز کشیدن آن هم در مدت زمان طولانی کمی سخت تر خواهد بود ولی در صورت نیاز می توان انجام داد.

نکات مراقبتی در زمان انجام کامپوزیت دندان در بارداری

مراقبت مناسب از دندان‌های کامپوزیت شده در دوران بارداری می‌تواند به حفظ آنها و جلوگیری از مشکلات مرتبط کمک کند که از مهم ترین آن ها می توان به موارد زیر اشاره کرد:

✳️ بهداشت دهان

در دوران بارداری بهداشت دهان از اهمیت بالایی برخوردار است از همین رو دندان‌های کامپوزیت شده را دو بار در روز به مدت دو دقیقه با مسواک نرم و خمیردندان حاوی فلوراید تمیز کنید همچنین استفاده از نخ دندان هم فراموش نشود.

✳️ محافظ دهانی

استفاده از محافظ دهانی می‌تواند از خراشیدن و آسیب دیدن دندان‌های کامپوزیت شده جلوگیری کند.

✳️ عدم ایجاد فشار و ضربه

در دوران بارداری، بدن تحت تأثیر تغییرات هورمونی قرار می‌گیرد  از همین رو لثه و بافت دهانی دچار حساسیت و تورم خواهد شد بنابراین از خوردن غذاهای سفت خودداری کنید تا از شکستن و خراشیدن دندان‌های کامپوزیت شده جلوگیری شود.

✳️ مراجعه به دندانپزشک

منظور از مراجعه منظم به دندانپزشک برای بررسی و تمیزی دوره‌ای است تا از این طریق دندانپزشک بتواند وضعیت دندان‌های کامپوزیت شده را بررسی یا حتی در صورت لزوم آن را تعمیر و تنظیم کند.

✳️ رعایت تغذیه سالم

داشتن تغذیه سالم برای حفظ سلامت دندان‌ها و بافت لثه از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است از همین رومصرف مواد غذایی سالمی مانند میوه‌ها، سبزیجات، لبنیات و محصولات غنی از کلسیم را به هیچ عنوان فرآموش نکنید.

بیشتر بخوانید: مراقبت های بعد از کامپوزیت دندان

سوالات متداول کامپوزیت دندان در بارداری

آیا کامپوزیت دندان در دوران بارداری برای جنین ضرر دارد؟

در حالت کلی کامپوزیت دندان در دوران بارداری برای جنین ضرری ندارد. با این حال، همواره مشورت با پزشک از اهمیت بالایی برخوردار است تا شرایط شما را بررسی و توصیه‌های خاصی را به شما ارائه دهد.

چرا دندان‌های کامپوزیت شده در دوران بارداری حساس تر هستند؟

دندان‌های کامپوزیت شده در دوران بارداری به دلیل تغییرات هورمونیباعث حساس شدن و تورم لثه می شود. این مسئله معمولاً به مرور زمان و پس از اتمام دوران بارداری بهبود می‌یابد ولی در این بین رعایت بهداشت دهانی منظم، استفاده از محافظ دهانی به منظور جلوگیری از فشار و ضربه از اهمیت بالایی برخوردار است.

در نهایت….

با توجه به تمامی موارد ذکر شده کامپوزیت دندان در بارداری کاملا ایمن است و برای جنین هیچ گونه ضرری را به همراه ندارد ولی بایستی تا حتما به تمامی نکات مراقبتی توجه داشته باشید. در انتها اگر سوالی در رابطه با این موضوع دارید می توانید در قسمت انتهایی مقاله مطرح نمایید.

برچسب ها:
مقالات مرتبط
بهترین دندانپزشک در مشهد + نمونه کار

بهترین دندانپزشک در مشهد + نمونه کار

بهترین دندانپزشک کسی است که علاوه بر دانش و تخصص، با دقت، مهارت و برخورد مناسب، تجربه‌ای رضایت‌بخش برای بیماران فراهم کند. انتخاب یک دندانپزشک حرفه‌ای تأثیر زیادی بر کیفیت درمان و حفظ سلامت دهان و دندان دارد. استفاده از تکنولوژی‌های روز، ارائه خدمات متنوع و توجه به...

لیفت لثه با لیزر در مشهد

لیفت لثه با لیزر در مشهد

لیفت لثه با لیزر یکی از روش‌های نوین در دندانپزشکی است که به کمک آن می‌توان لثه‌ها را به طور دقیق و بدون درد و خونریزی اصلاح کرد. این روش برای افرادی که لثه‌های آن‌ها به‌طور غیرطبیعی بیشتر از حد معمول دیده می‌شود یا دچار مشکلاتی مانند تحلیل لثه هستند، بسیار مفید است....

هزینه لمینت دندان در مشهد (سال 1404)

هزینه لمینت دندان در مشهد (سال 1404)

هزینه لمینت دندان به عوامل مختلفی همچون تخصص و تجربه دندانپزشک، تجهیزات مورد استفاده، شهرت و اعتبار پزشک، محل قراگیری مطب و... بستگی دارد. اگر شما هم جزو افرادی هستید که قصد لمینت دندان خود را دارید، پیشنهاد می‌کنیم این متن را تا انتها بخوانید و با عوامل موثر بر...

پرسش و پاسخ تکمیلی

سوالات شما در اسرع وقت پاسخ داده شده و از طریق ایمیل اطلاع رسانی خواهد شد

۰ Comments
Submit a Comment

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

1 × دو =

تماس با پزشک